Sehari bersama Gotong-Royong




Annyeong chingu's !

/Assalamualaikum\ apa khabar ? sehat ? Alhamdullilah , sihat .. tapi lenguh badan pagi tadi
 --', #ayat skema aku 

Arhh ! giler daebak masa dkat skolah aku pagi .. Ada gotong royong membersihkan kawasan sekolah sempena 'Kempen Pencengahan Aedes' , rasanya sekolah korang pun adakan ? Sbab 1 Malaysia wajib since my mom told me 'bout it .. My mom teacher , so she better know ^^
okeh , abaikan ayat aku dkat atas tuhh .. 

    Gotong-royong dimulakan dari pukul 8:00 pagi .. Kelas aku kene bersihkan kawasan belakang bilik KH .. Ahh , aku tk suka betul ! Sbab kata nk kene cuci , padahal tk punn .. Beria-ria dah plan dengan member nnti nk main air ala-ala waterpark .. tpi tk jadi kenyataan pulakk ..0_0
Tpi tk per , demi aedes aku pendamkan perasaan .. #cehh , tk boleh skema lagi ke ?
Kitaorang kene kutip daun2x kering yg sudah berkurun-kurun lamanya sudah menetap disitu .. hikhik ~ My member pun ajaklah aku dengan yg lain-lain pergi kutip tepi kebun dekat dengan situ .. 
Disebabkan tmpat tuh pun belum dicop oleh org lain terus , angkat kaki pergi sana. Sbab teacher kata siapa yg dpat kumpul smpah paling byak dpat hadiah .. Tpi aku tk excited sbab tu helah semata-mata .. Dah kenal sngat dah cikgu sekolah aku tu ..

     Dalam 20 minit kitaorang kutip smpah dengan paksaan # eh , aku sorang je yg dlam paksaan org lain tk ..--'// mula ada org terjerit-jerit
"ARGHHH ! TOLONG !"  
terkejut cikgu kitaorang , terus dia pergi dkat budak yg jerit tdi.. Ustaz Salimi terus tnya kenapa menjerit ? Entah ? kenapa jerit ?! Nak sedapkan suara ke ?# ayat aku ?
Rupa-rupanya ada ULAR ! ular tu tk de lah besar mana tpi diaorang ckap ular tu ular bisa .. ular BoA tak silap namanya .. Panjangnya .. HISHH ! tk pyah sebutt , nnti geli pulak walaupun tk sebesar mana.. Terus laju Ustaz Salimi ambil kayu dan mintak semua pelajar pergi dari tmpat kejadian takut dipatuk ~

          Ustaz terus baling ular tu dkat lombong belakang skolah ktaorang .. laju je Ustaz baling , pfft .. Nasib baik cepat bertindak klau tk mesti dah menangis2x kitaorang pagi tadi tgok ular ..
:D
Tepat jam 10:00 , majlis dekat belakang bilik KH bersurai , semuanya dah selesaii .. Fuhh , nasib baik.. Tapi aku tertanya-tanya, naper belakang skolah pulak jadi mangsa aedes ? bukannya ada air pun , kering je kawasan tuh .. tapi biar lantak ah , jnji kerja selesai kan ?
Lepas siap , kitaorang kene pergi rehat .. Dah lah bagi rehat 30 minit je .. Aku penat ! terbongkok-bongkok kutip smpah tadi .. hishh , yg geram ni !+_+ 

   Lepas rehat , kitaorang digemparkan bahawa kitaorang kene bersihkan kelas .. DAMN ! tak cukup cikgu dkat skolah ni seksa anak muridnya erkk? :p
Tapi yg peliknya member-member aku semuanya jerit mcm kene histeria ! aku pelik tgok dioarng tpi aku buat dek je .. sbab kadang-kadang member aku semuanya tk btul --'
Dengan selamba aku tk turut serta dalam kerja 'cleaning' tuh , aku terus pergi bawah dan order air mesin dekat bilik guru.. Haha~~ Aku order air lemon tea ice yg seasons tuh .. Sebenarnya lama dh aku tunggu air tu smpaii tpi acik tuh lmbat order .. GERAM!

ni aku bagi gmbar buat terliur .. 
:p

lepas buat pembayaran , aku pergi kelas balik .. Tgok-tgok ! Yahh !! Kwan aku jahatt , dia main air tk ajak aku ! twins aku pun sama .. tk bgitahu pun ! pfft , geram betul masa tuhh ..
tpi tk boleh marah diaorang sbab aku yg SALAH --' .. tulah malas buat kerja lagi kan dah menyesal ! haha
then , tetiba member aku Farwizah tnya aku , "Irdina ! Mana awk pergi ? Tdi kitaorang cari awk , sbab nk ajak main air ! Kan , semalam dah rancang ?" 
aku senyum je , menyesal betull ! Aku ingat dioarang jerit histeria tadi , sbab aperlahh .. Rupanya psal ini mcamm .. Tanpa buang masa , aku terus ambik tuala yg aku bawak dari rumah tdi , pergi bsahkan pastu masuk kelas , ASTARGHFIRULLAHALAZIM !
Banjir ! Tk sngka aku ?! Lagi tmbah jeless ... T_T , kenapa lmbat sngat aku datang ? 

   Main punya main , tk sedar kelas kitaorang dah hampir tsunami .. Aku terpaksa bukak kasut .. Takut basah .. Masa aku bukak kasut , tetiba Guru Besar kitaorang dtang 
 Dia tengok kelas kitaorang sbab kelas kitaorang dkat dengan dia punya bilik..
Arhh ! Sudahh ! Nnti kene marahhh !!! 
Tapi tk pun , guru besar kitaorng dengan mudah boleh tersenyum pastu boleh tunjuk cara lagi macam mana nk mop lantai dengan betul ! Wakakaka ~ Sungguh aku mcam tk percaya je apa yg cikgu aku buat (:
   Lepas guru besar aku tolong apa yg patut dia kata
"Nanti cikgu bodek cikgu Rohani supaya bagi kamu menang minggu ni eh ?"
terkejut btul ! Boleh pulak dia kata mcam tuhh .. Sebelum ni , bukan main garang je .. Kitaorang nk ucap salam pun rasa nk pengsan .. Mungkin cikgu tegas orangnya kut , klau waktu belajar,belajar. Klau waktu suka-ria , baru suka-ria kan ?

         Mmg kelakar betul pagi tuh , semuanya happy je ... Pembersihan kelas habis pada jam 11;30 .. Lagi 15 minit sebelum balik ! Tk belajar langsung ! Lagi buat aku rasa awesome ! xD
  "THE BEST GOTONG ROYONG EVER !"
Ermm , okeh lah .. Dah pnjang berbual ni , berhenti dululah eikk ? Nnti Insyaallah hapdet lagi :D
Ppyong !

Ouh ya ! Ada satu lagi yg buat aku marah je dari tadi .. Hehe



JB ? Apa kes ??!!! Hate JB for ever n everrr !!
Kecuali ONE DIRECTION
:D

No comments: