Segmen Kenali Blogger Kpopers Daebakk versi Ieyra Ghani

Assalammualaikum w.b.t ,






Yayy , eden join segmen lagi . Kali ni ditag oleh mehh twins ;__; Thanks kembar . lol .
Semua rule dah sya ikut , just the print screen polowers je blum . Oleh itu , nah saya bagi print screen  no polowers tk seberapa T_T .
Act , sorang hamba allah ni dah unfollow saya . HAHA , tak perlah . Dah tak de rezeki ;)




Keh , awalnya aku minat korea semua ni msa tgah tahun 2011 . And masa tuh jgaklah tgah HOT citer  BOF dkat 8TV pkul 5;00 ptg isnin hingga jumaat . /Tsk , ingat lagi masa dan waktunya . lol .\  Kawan eden yg perkenalkan . Katanya best .. Apa lagi , pergilah try . Sekali tengok , eden angau Bummie smpai berebut dgan dia . HAHA ;___;
Sejak itu , eden mulalah menjinakkan diri ke negara Korea nih . Pergi search dkat Pak Cik Google , type lah BOF cast . Sekali keluar SS501 . Sbab Hyun Joong kan berlakon dalam tuh . Godek godek profile ss501 , jumpa si otter a.k.a 1st unofficial husband . Iaitu Heo Young Saeng . 


      Bagi aku masa tu , Youngie sbgai husband . Bummie sbagai scandal . XD



 


I was lucky to meet you otter ;3

Tak lama lepas tu , aku dpat tahu yg diaorang berlima dah berpisah dah . Eden masa tuh , speechless gila . Kecewa pun ada . Ye lah , baru syok syok ada suami tetiba ada berita panas mcam tuh . Siapa yg hati dia tak sakit ken ? 

  Aku pun bawalah diri . Berpisah skjap dgan si otter tuh sbab kecewa TT_TT /ohmaii gedik gila :p\  

Senyap skjap tnpa korea sehinggalah cuti bulan 11 . Dah habis skolah . Aku dgan twin tak tahu nak buat . Dia cdang tgok drama korea sbab tenet line gila babeng laju . Aku just okeh je lah , sbab dah bosan gila weihh . Dia choose Playfull Kiss sbab ada KHJ . Eden dah, 'what the fishh ?' 
  Saje nak merewindkan aku dgan otter tuh ke ? HAHA . Aku fed up sebab KHJ tuh hangat lah lagi . Sbab dia bintang F4 . Si laki aku tuh ? Erghh , asdfghjkl betul .__. 
Aku teruskan jgak tgok PK tu dgan hati terluka . Erk . /silamuntah\  Tapi aku layan juga sbab jalan citer tuh menarik . Jung So Min cantik aper . Eden sukaaaaaaa ~~

    Dah khatam drama tuh , lagi sekali kebosanan nak mampus ._.
Kita orang takut nak tgok kdrama lain sbab kitaorang kan newbie lagi . Tak tahu mana satu yg best .
Sampailah satu hari , kembar aku tnya kawan ; Ida  aku nih . Dia kata 

  'saper yg rambut kuning dkat dp facebook tuh ?'

Ida balas tuh 'bias' dia . Kitaorang pelik bin ajaib . Siapa pula bias ? HAHA . ketinggalan zaman kuwt ;__;
Dia pun trangkan lah satu per satu ttg korea nih . Aku pulak show interest sbabnya macam unik lha kpop semua nih .
Aku tnya grup mana si rambut kuning tuh .


And know what ? 


 Its BOYFRIEND !

Dari detik tue aku usha profile diaorang and mv segala bagai .






This is how i meet my precious official husband . Tsk , t_t ; Jo Kwangmin
Aku poreberr syang dia .

     3 minggu berturut-ii aku stalk dia . HAHA . Dari gmbar sehinggalah ke video semua aku download .
Smpai habis qouta tenet . lol . Tapi wlaupun aku dah dia . Aku tetap tak lupa otter . And dari situ jugaklah aku kenal erti tanggungjawab, jgan tinggalkan bias kita . HAHA 
Very special thanks to Ida ;) 

    Pernah satu hari , rumah aku blockout . Aku meraung raung /keh tipu\ tak dpat nak date dgan dia T_T . Humph , sad life huh . HAHA . Masa tu jgak aku kenal variety show , reality show , music show ; music bank & m!countdown


Korea is unique


then , satu hari tengah usha Boyfriend variety show dkat youtube  . Terjumpa Sesame Player Infinite punya . Eden tkan link tu sbab plik tgok nama boy band tue . HAHA . INFINITE :B Really
Tgok punya tgok , aduyaiii gelak sakan ! Selalu sakit perut klau tgok cite tu . Tak bleh tahan ;__; 



his mine !


And dari situ Namu a.k.a si pokok ni eden punyaaaaaa ~~ hew hew . Agak susah jugak nak jaga 3 org nieh , takut terlebih beri perhatian dkat sorang tu je lah ; Namu . Sbabnya dia mcam maknae lah dlam bias list . Last jumpa , maknae lah jwabnya . HAHA . Walaupun spatutnya Kwangmin yg maknae . T_T , sorreh Pikamin . Im too young too recognise all this things ~-~


Tapi alhamdullilah . Saya boleh jaga ketiga-ii nya . xD

  So , smpai tu je cerita saya yang bagaimana boleh terjebak dgan dunia kpop or korea ni .Secara seriusnya saya masuk dunia ni semasa Boyfriend - I'll Be There era . Smua atas ni TOP BIAS saya dulu . Skrang ; INFINITE , BOYFRIEND , EXO .

   Okeh sekarang taging time .

Ermm ,  { Daena & Yeol-Na }

      Adios .



{Bonus +}  BOYFRIEND-Janus dah released ! Ohmaiigucci , Pikamin ! I freaking love you :3






4 comments:

Ieyra Ghani said...

thankgyu join ^^, samalahh youngsaeng is my 1st love ! sampai sekarang masih belum divorce . kekekee

Mrs Ween NamyeoL said...

NAMUHYUN! XD hee. dari segmen yang sama.

http://chodingreasy.blogspot.com/2012/11/segmen-kenali-blogger-kpopers-daebakk.html

farah izzlyn said...

dari segmen yang sama :) follow here~ http://faramyungie.blogspot.com/2012/11/segmen-kenali-blogger-kpopers-daebak.html

Nur Auni (FTI) said...

dari segmen yg sama http://aunistorymory.blogspot.com/2012/11/segmen-kenali-blogger-kpoppers-daebakkk.html